Refleksoterapija

Refleksoterapija je metoda, ki temelji na holističnem pristopu. Označuje terapevtski proces, pri katerem z različnimi tehnikami obdelujemo refleksne cone na stopalih ali dlaneh. S tem izzovemo refleks, ki preko impulzov spodbuja samozdravilni mehanizem telesa.

Na človekovem stopalu (dlani) se  odraža celoten organizem. Naš podplat predstavlja podobo celotnega telesa – človeka v malem.

Z masažo in stimulacijo refleksnih točk na stopalu (dlaneh,  kadar obdelava stopal ni možna) lahko obdelujemo (zdravimo, spodbujamo, krepimo in utrjujemo) določeno tkivo, organ, organski sistem. Pri tem vplivamo na organizem v celoti in mu na naraven način pomagamo vzpostaviti ravnovesje.

Priporočljiva kot preventivna metoda za vzdrževanje zdravja, zelo učinkovita pa je pri lajšanju naslednjih težav:

 • pri glavobolih
 • pri bolečinah v križu, išiasu, vratu ali katerem drugem delu  hrbtenice
 • pri stresu
 • pri nespečnosti, prebavnih in menstrualnih težavah
 • pri težavah z jajčniki in maternico
 • pri problemih zob (krvavenje dlesni, parodontoza)
 • pri sladkorni bolezni
 • pri živčnosti in mišični napetosti
 • pri ponavljajočih se vnetjih mehurja ali ledvic
 • pri težavah s sklepi (boleče rame, kolki, kolena, gležnji, komolci ali zapestja
 • pri pogostih prehladih, virozah ali anginah
 • spodbuja delovanje imunskega sistema
 • spodbuja krvni obtok in endokrini sistem
 • sproščanju

Z refleksno terapijo se ne postavlja medicinskih diagnoz. Uporablja  se kot dopolnitev drugih načinov zdravljenja, nikoli pa ni nadomestilo za uradno medicinsko zdravljenje.

Refleksna masaža stopal

Refleksnoconska masaža stopal v središče naše pozornosti postavlja stopala.

Naše noge segajo navzdol, da stojijo na zemlji in jo objemajo. Z njimi hodimo, tečemo, plešemo, skačemo in pridemo na cilj. Človeška stopala so miniatura naše prisotnosti: oblika, velikost, črte, ki se rišejo, krivulje in obline so sporočila, ki govore o nas.

Ker izhajamo iz dejstva, da je vsak par stopal zrcalna slika celotnega človeškega telesa in njegovega zdravstvenega stanja, se nam tukaj razkrije ključ do sprostitve in aktiviranja samozdravilnih mehanizmov telesa in njegove harmonizacije.

 

Protibolečinska terapija

NEVROTERAPIJA ali OBDELAVA NEVROLOŠKIH TOČK NA STOPALIH

Človekovo psihofizično počutje se zrcali in odseva v stopalih, torej se na stopalu odslikavajo tudi motnje in poškodbe, ki so vezane na naš sistem okostja, sklepov, ter mišic in seveda tudi bolečine, ki so vezane na motnje v teh sistemih. Terapija temelji na osnovnih zakonitostih delovanja organizma po principu pogojno-brezpogojnega refleksa, ki vpliva na različne funkcije organizma. Protibolečinska terapija predstavlja zbir različnih tehnik, ki sprožajo enostavne in povezane reflekse v terapijske namene. Tako lahko s pravilnimi tretmaji živčnih točk bolečino umirimo, posamezne mišice in mišične skupine sprostimo in jim izboljšamo mišični tonus.

Terapija je varna, saj delujemo posredno in se tako povsem izognemo morebitni poškodbi, poleg tega je zelo učinkovita, ter običajno prinese takojšne olajšanje.

Metamorfna tehnika

Čudovita, preprosta in izjemno učinkovita tehnika samozdravljenja, notranje preobrazbe in osebnega razvoja. Že sama beseda metamorfoza pomeni preobrazbo, spremembo. Zato je primerna za vse, ki si želite pozitivnih sprememb.

Izvajamo jo samostojno, saj ni niti terapija ne obravnava, niti ni masaža ali zdravljenje in ne postavlja diagnoze. Izvajalec tehnike prejema informacije, vendar se nanje s pripombami ali nasveti ne odziva – deluje le kot katalizator v procesu.

Značilnost metamorfne terapije je v takšni tehniki, kjer ni kontraindikacij in je zato primerna za vsakogar. Je preprosta tehnika z očitnim učinkom. Bistveno bolj je pomembna, kot se zdi na prvi pogled, saj uravnovesi telo in normalizira motnje.

Praktik metamorfne tehnike z rahlimi dotiki stimulira refleksne cone hrbtenice na stopalih, dlaneh in glavi. Traja od 40 do 60 minut, pri otrocih manj, odvisno od starosti otroka. Sprostitev je najbolj očiten učinek, zmanjšamo nemirnost in depresivnost, ob tem narašča koncentracija.

Travme, ki se jih zavedamo ali ne, vplivajo na naše življenje. Z metamorfno metodo lahko spremenimo vzorce, ki v nas zavirajo življenjsko energijo, dosežemo hitrejšo osebno in duhovno rast, kar posledično prinaša boljše odločitve, ko smo v dvomu in s tem boljše življenje.

Primerna je za vsakogar, ne glede na starost, okoliščine ali zdravstveno stanje. Mnogi ugotavljajo, da se lažje spoprijemajo z zahtevnimi in stresnimi situacijami, kar jim omogoča večjo učinkovitost, predvsem pa se stopnjuje ustvarjalnost.

Obrazna refleksoterapija

Je terapevtska metoda, ki s pritiskanjem na živčne točke na obrazu sprosti in harmonizira celotno telo in tako ugodno vpliva na človekovo zdravje in počutje. Posebej se priporoča tudi ljudem z parezami obraza, pri otrocih z motnjo pozornostjo … Sama storitev poteka 40 min.

TERAPEVTSKA MASAŽA OBRAZA

Masaža obraza, ki vsebuje tudi tehnike Japonskega liftinga poskrbi za obnovo kože, ugodno vpliva na odvajanje vode in toksinov iz telesa. Masaža se izvaja z izključno naravnim šipkovim oljem, vsebuje celotno nego obraza (piling, nanos maske, hranljive kreme). Vsaka masaža pa vsebuje tudi KRISTALOTERAPIJO- masažo obraza z kristalnimi kroglicami. Primerna je tako za najstnike z težavno aknasto kožo, po možganski kapi, po parezi obraznega živca, po opeklinah…

Lifting obraza

OBRAZNA REFLEKSOTERAPIJA Z JAPONSKIM NARAVNIM OBRAZNIM LIFTINGOM

Najprej se izvede obrazna refleksoterapija, sledi japonski naravni lifting obraza. To je nevro-senzorična metoda stimulacije mišic, ki se ročno izvaja na obrazu. Obraz oblikujemo tako, da je z dvigom obraznega tkiva videti svež in sijoč, obrazne mišice se učvrstijo, gube so manj izrazite. S stimulacijo živčevja in akupunkturnih točk se uravnoveša tudi telesno in duševno zdravstveno stanje. Priporočenih je več zaporednih obiskov. Sama storitev poteka 50 min.

OBRAZNA REFLEKSOTERAPIJA Z KRISTALOTERAPIJO IN JAPONSKIM NARAVNIM OBRAZNIM LIFTINGOM

Najprej se izvede obrazna refleksoterapija, sledi masaža obraza po metodi japonskega naravnega liftinga obraza, za konec pa tudi kristaloterapija. Priporočenih je več zaporednih obiskov.