Reiki

Reiki je alternativna metoda zdravljenja ali samozdravljenja s polaganjem rok, ki ga je leta 1922 razvil Japonski budist Mikao Usui. Beseda reiki je sestavljena iz besede rei, ki pomeni »univerzalno« in se nanaša na raven duha in telesa ter besede ki, ki pomeni življenjsko vitalno energijo, ki se pretaka po telesu živih bitij.

Reiki je kot nalašč za modernega posameznika, ujetega v vse hitrejši vsakodnevni tempo, povezan s stresom in posledično s številnimi zdravstvenimi težavami…

V našem telesu je več čaker – majhnih celic moči, ki skrbijo za neprekinjeno izmenjavo energije. Najpomembnejših je sedem čaker vzdolž hrbtenice, ki so skupaj povezane prek kanalov. Če so ti prazni, se po njih in po našem celotnem telesu pretaka življenjska energija. Če pa jih kaj blokira, lahko pride do telesnih in duševnih težav. Te blokade so posledica veliko dejavnikov in so vzrok za različne bolečine, bolezni, motnje spanja, migreno in splošno izčrpanost itd.

Reiki energija je zelo močna čistilna in zdravilna energija.

  • spodbudi se proces celostnega samozdravljenja,
  • doseže se notranje ravnovesje,
  • poveča se energija v telesu,
  • lažje dosežeš stopnjo sprostitve in umiritve,
  • odpravijo se negativni vzorci razmišljanja,
  • lažje se soočaš z življenjskimi spremembami,
  • izboljša se počutje in zdravje.

POMEMBNO: Reiki ne vsiljuje nikakršnega prepričanja in ni povezan z vero. V reikiju se ne postavlja medicinskih diagnoz.
Reiki se uporablja kot dopolnitev drugih načinov zdravljenja, nikoli pa ni nadomestilo za uradno medicinsko zdravljenje.

S pomočjo Reikija boste dobili vso potrebno energijo za premagovanje vsakodnevnih težav, razpoloženje se bo izboljšalo, močnejši boste in bolj vitalni. Skratka, čudovito se boste počutili in svet okrog vas bo lepši

Terapija s polaganjem rok

Terapevt položi dlani na tako imenovane reiki položaje in jih pusti sproščene, brez kakršnega koli pritiska. Terapija lahko poteka tudi brez neposrednega dotika, tako da terapevt samo približa dlani določenemu delu telesa. Energija življenja “ki”, ki zdravi, pa naj bi pri tem potovala skozi čakre sredi dlani in skozi konice prstov. Ko energija začne teči, običajno terapevt in zdravljenec to občutita kot toploto, lahko tudi mravljince, na izpostavljenih delih telesa. Terapevt čuti nekakšne ciklične občutke, katerim mora slediti s svojimi dlanmi po predelih telesa.

Ko reiki terapevt položi roke na telo, steče energija organizma po telesu prejemnika – in sicer tja, kjer jo potrebuje. Ta energija povzroči, da se aktivirajo in okrepijo samozdravilne sposobnosti telesa.

Pri reikiju se vedno uporabljata obe roki in sicer z dlanmi, obrnjenimi navzdol. Pri tem so vsi prsti, s palcem vred, iztegnjeni in se držijo skupaj.

Terapija se ponavadi opravlja v tišini, lahko pa tudi ob spremstvu tihe glasbe, tako da je pacientu omogočena tudi čustvena sprostitev.  Zdravljenje se prične pri glavi in nadaljuje proti spodnjim točkam telesa (skupno naj bi bilo teh točk med 12 in 20). Takšna terapija celega telesa traja od 45 do 90 minut.

Preprosto se počutiš bolje, bolj pomirjeno in sproščeno.

Reiki je najpreprostejša metoda, ki vsebuje starodavno znanje o pretoku življenjske energije. Uporabljamo jo tako za podporo in pomoč pri boleznih, blokadah, poškodbah, kot tudi za osebno rast in duhovni razvoj.

Reiki lahko izkoristiš kot nekakšne kratke počitnice – na katerih se sprostiš in se v dan vrneš svež/a in spočit/a.

Terapija na daljavo

Reiki je najpreprostejša metoda, ki vsebuje starodavno znanje o pretoku življenjske energije. Uporabljam jo tako za podporo in pomoč pri boleznih, blokadah, poškodbah, kot tudi za osebno rast in duhovni razvoj.

Kaj je terapija na daljavo?

To je način predajanje energije, pri katerem se energija pošlje prejemniku ne da bi bil prisoten. Kljub temu so rezultati izredno močni.

Kako deluje?

Naše misli so zelo močna stvar. Vsaka misel je energija in energija je še kako zelo realna, zato je smotrno, da smo vedno zelo previdni, kaj si mislimo in kaj si zaželimo. ​
Na podoben način se energija pošlje prejemniku, ki se terapije ne more/ želi udeležiti osebno. Energijo se lahko pošlje po vsem svetu, saj razdalja za energijo ne predstavlja omejitve.

Zakaj terapija na daljavo?

Ta način je za nekatere primernejši, saj se v domačem okolju veliko lažje sprostijo in umirijo, zato so terapije običajno še bolj učinkovite.

Kako poteka?

Na samo terapijo se ni potrebno posebej pripravljati. Terapija se lahko izvede kadarkoli, tako v budnem stanju, kot spanju. Med terapijo lahko opravljate vsakodnevna opravila, brez nezaželenih učinkov, ki bi povzročili kakršnokoli motnjo.

Terapija se vedno opravlja le po predhodnem dogovoru s stranko in ob koncu ti pošljem sporočilo. Terapija običajno traja od 15 do 30 minut. Če želiš sem ti po vsaki terapiji na voljo za vprašanja in svetovanje ali pa da z mano deliš svoje občutke.

Etika izvajanja

Izvajalec je dolžan upoštevati visoka etična načela, zato vedno potrebuje soglasje prejemnika za izvajanje reikija. Nikoli ni dovoljeno izvajati reiki na podlagi pobude tretje osebe, brez vednosti prejemnika. Posameznikovo privoljenje je obvezno. Ker je izraz njegove svobodne volje, se ne glede na okoliščine, vedno spoštuje.

Izjema so le mlajši otroci, kjer se reiki lahko izvede na pobudo staršev ali skrbnikov.