Delavnici Mirjane Grašič, Masaža dlani in stopal ter Moje potovanje po čakrah, sem z veseljem obiskovala. Predavateljica nam je na zanimiv in sproščen način posredovala starodavna znanja in jih prepletala z lastnimi izkušnjami. Pogovori, ki jih je na srečanjih zavzeto spodbujala, in vaje, so me spodbudili k nadaljnjemu raziskovanju in preizkušanju različnih tehnik, ki uravnotežijo telo in duha. Postopoma spoznavam, da postajam bolj umirjena, bolj čuječa, bolj radostna. Opažam tudi, da so se posledično spremenili tudi moji odnosi z bližnjimi in celo širše.

Za sodoben svet, ki postaja vse bolj kaotičen in težaven za bivanje, so delavnice, ki jih izvaja Mirjana, pravi blagoslov. Hvaležna sem ji za vse, kar je podelila z nami.

Nataša

Draga Mirjana!

Zelo sem zadovoljna s tvojo delavnico o ref. masaži stopal. Kar prehitro je minilo. Čutiti je tvojo ljubezen in predanost. V kratkem času si nam prenesla svoje dragoceno znanje in izkušnje o pomembnost stopal, saj se premalo zavedamo, kako važno funkcijo opravljajo.

In praktični del, kot bi mignil, super. Bilo je kot klepet ob kavi in se več. Sedaj je na nas, da začnemo vse pridobljeno znanje uporabljati in izvajati in to z občutkom in ljubeznijo!! Zase vem, da bom.

Mirjana, uspelo ti je, kar si si želela. Upam, da se še kdaj srečamo.

Hvala lepa in vse dobro tebi in tvojim štirim fantom.

Alenka

Spoštovana Mirjana,

oglašam se iz Jesenic, kjer sem obiskovala vašo delavnico za masažo stopal. Veliko sem zvedela o stopalih in kako poskrbeti zanje. Poskušala bom to kar ste nam povedali in prikazali vnesti v moj vsakdan, da bo korak lahkotnejši. Zelo sem bila zadovoljna na vaših sproščenih in prijaznih predavanjih in se vam še enkrat iskreno zahvaljujem za vse in za prejeto gradivo, ki mi bo v pomoč.

Z lepimi pozdravi,

Lidija 

Pozdravljeni,

Meni je bilo zelo všeč, zelo dobro  in na kratko razloženo, veliko dobrih in praktičnih nasvetov ob sami masaži stopal.

Lep pozdrav,

Mojca

Lahko povem, da so moji vtisi iz delavnic samo pozitivni. Vse je od prvega trenutka potekalo zelo sproščeno. Teorije ravno toliko kot je potrebno in še to smo imeli bi lahko rekla kar ” skozi igro “,zraven je bil če praktični del.

Samo učenje je enako potekalo zelo sproščeno.  Vsaka stvar je bila zelo natančno razložena, če nisi razumel nam je bilo razloženo še enkrat,dvakrat….. Ni bilo težav ,če se kdo ni želel masirati v parih. Lahko si masiral sam sebe.

Naučila sem se kako pomagati sama sebi skozi refleksne točke.  Tam kjer sem imela težave je bil rezultat takoj, pač v obliki zmanjšanja pekočega občutka.

Toplo priporočam vsem, ki vas to zanima in verjamete, da vam to lahko pomaga. V časih, ko se vse draži je res super da si lahko sam in zastonj pomagaš in težave zatreš že v kali.

Iskrena hvala predavateljici za ves trud in željo, da nam preda svoje znanje.

L.p.

Stanka

Tečaja refleksne masaže sem se udeležila brez kakršnega koli predznanja in s pomočjo Mirjane odkrivala pomembnost pozornosti, ki jo namenimo (pogosto prezrtemu delu telesa) stopalom ter kako dotik stopala vpliva na počutje celega telesa. S pomočjo diapozitivov in praktičnega prikaza sem spoznala  osnovna dejstva o masaži stopal in anatomiji stopala. Z vajo hoje po različnih podlagah (koruza, storžki, lubje, orehi…) pa sem preko stopal začutila, kako se  gibljejo na neravnih podlagah in kakšen vpliv ima hoja na gibanje celotnega telesa. Učenje refleskoterapevtskih tehnik v nadaljevanju  je bilo zelo lahkotno in sproščeno, razumljivo ter podprto s slikovnim gradivom in skrbnim spremljanjem izvajanja. Mirjana se je res potrudila, da smo udeleženci čim več znanja lahko prenesli domov v zasebno uporabo.

Tina

Pozdravljena!

Masaža je bila odlično vodena. Navodila in vse povedano je bilo tako, da sem lahko tudi preko spleta izvajala masažo. Seveda je masaža nog malo težja zaradi položaja nog. Vedno smo se najprej ogreli in nato izvedli vaje za masažo. Počutje po masaži je bilo zelo dobro. Ker nimam posebnih težav, nisem opazila kakšne posebne učinke. Bila sem vedno precej sproščena, to pa je tudi pomembno. Preventiva je boljše kot pa ko je že prepozno.

Z veseljem bom še sodelovala na masažah.

Le tako naprej.

Vesna

Pri Mirjani sem obiskovala delavnice Refleksne masaže stopal preko LUR. Mirjana se je zelo potrudila, da nam je zadevo zelo razumljivo praktično pokazala, razložila vse glavne točke oz. področja za masažo. Masaže smo vadili po dve, izmenično ena drugi. Delavnice so bile zelo zanimive, uporabne, sproščeno vzdušje, ravno prava skupina, ki jo je Mirjana lepo vodila in usmerjala. Veliko sem se naučila.

Kasneje sem v času Covida obiskovala še njene delavnice masaže po spletu, kjer smo zadeve ponavljali enkrat tedensko, izmenično masažo rok oz, masažo nog. Tudi tu je bilo zelo zanimivo, delavnico so nam obenem krajšale in izpolnjevale dolge zimske večere.

Še danes se večkrat spomnim in si zlasti pozimi ob gledanju televizije masiram, bodisi noge ali roke ali samo tiste dele, za katere se mi zdi, da potrebujem masažo npr. pljuča ipd.

Tudi vnukinji se občasno spomnita, da mama pa to “zna” in nastavita “nogice” in pravita, da jima “paše”.

Pri Mirjani sem preko zooma obiskovala tudi tečaja o čakrah in o tradicionalni kitajski medicini. Tudi tu mi je bilo zelo všeč, izvedela sem ogromno novega, zlasti o TKM, ki mi prej ni bila skoraj nič poznana. Super je bilo, da je Mirjana vedno zraven določene teme pripravila nekaj praktičnih vaj npr. za določeno čakro, kar je poleg koristnosti vaje, tudi poživilo predavanje. Vedno se je zelo poglobila v tematiko, to se je videlo, veliko ve o stvareh, ki jih predava. Všeč mi je bilo tudi, ker nam je vedno pripravila tudi uporabno gradivo.

Mirjana je po mojih izkušnjah zelo topla, prijazna oseba, njena predavanja pa so zelo zanimiva, stvari, ki jih predava pa uporabne v vsakdanjem življenju.

Marija

Z Mirjano sem se prvič srečala, ko smo imeli v organizaciji LUR-a preko Zoom-a v časih kovida, masažo nog in rok. Bilo mi je zelo všeč in komaj sem čakala na naše tedensko srečanje. Roke in noge smo masirali na različne teme reševanja problemov z zdravjem, ki so nas v tistem času pestile. Pri tem pa nam je povedala še mnogo uporabnih nasvetov, ki jih dnevno lahko uporabljaš. Masažo sem priporočila mojim domačim in znancem, ki so imeli kar nekaj težav z zdravjem. Nekateri so se odzvali in še danes hodijo k Mirjani na masažo stopal. Jaz pa pogrešam naše popoldanske termine preko Zoom-a.

Helena

Tvoja delavnica mi je bila zelo všeč. Hoja po storžih, koruzi ….in to bosi. Dobri masažni prijemi, razlaga preprosta in razumljiva. Domov sem se vsakič vračala srečna in polna energije. Tudi družba prijetna zabavna in pozitivna.

Želim si še več takih delavnic oz. srečanj.

Marijana

Vadba/srečanja je na moje zdravje najbrž vplivala posredno pozitivno (saj sem kao zdrav), a gvišno super na dobro počutje in z naučenim potencialno še z izmenjavo na (vsakodnevno) življenje z najbljižnjimi.

Mislim, da največ zaleže masaža stopal v živo in (izmenjaje) po možnosti v dvoje. Masaža na sebi se s tem težko primerja.

Doslej sem imel bolj malo sreče z izmenjavo v živo/v dvoje, a na to ti kaj prida ne moreš vplivati. Zelo mi ustreza tvoje vodenje, najbrž zato ker sem komot. Cenim raznolikost in novosti, rednost in trenaža sta pomembni.

Posnetek masaže je lahko pripomoček, a pri meni bi več štelo “posredovanje” za izmenjavo v živo/v dvoje in asistenca/učenje s tvojim vodenjem.

Tone

Vzdušje v naši skupini je bilo sproščeno kot da bi se poznali že od  nekdaj seveda je to vzdušje ustvaril M irjam z njenim pristopom do vsakega udeleženca posebej in se vsakemu tudi posvetil Zelo sem zadovoljna saj sem za popadla kar nekaj koristnih masaž stopala ki jih za enkrat obnavlja vsak večer Takih uporabnih tečajrv si še želim udeležiti seveda pa je veliko odvisno od predavatelja Mirjam je res topla  in odprta oseba in to kot slušatelj hitro začutiš Hvala za vse koristne nasvete in še kdaj

Mari

Ponavadi sem na strani izvajalca in vem, kako je, ko dobiš odzive – takšne ali drugačne; pohvale godijo, pripombe izboljšujejo, aneda 😉 Vsekakor sem vesela, da sem se tokrat kot “uporabnik” udeležila te(h) delavnic(e)! Meni je bilo top, res; preprosto, a uporabno in učinkovito. Vsem dostopno in razumljivo. Praktično, za pocrkljat in za zdravje ohranjat. Tudi sam pristop – tak, da te pritegne, sproščen, da z veseljem prisluhneš, spet prideš in potem – tudi uporabiš 🙂 Še kaj? Po moje čisto nič – samo hvala, hvala za podano znanje in izkušnje in le tako še naprej!!!

Tanja

V tečaj masaže pri Mirjani sem se prijavila pred 3 leti na LUR-u v Radovljici. Od mladosti si nabiramo prekrške in na starejša leta nas opominjajo predvsem v obliki bolečin. Ker pa to ni najbolj prijetno skušamo le-te preprečiti, če se da brez zdravil ali operacijskih posegov. Pri meni so problem sklepi, od največjih do najmanjših.

Moram priznati, da sem marsikatero bolečino na kolenu in prstih zmanjšala, ker nam je Mirjana lepo razložila kje je treba masirati za locirano bolečino in to na nogi ali roki. Moram priznati, da mi je masaža bila ljubša, kadar smo se učili na rokah. Pač smo že bolj trdi…Treba je vztrajati in dosežemo izboljšavo.

Z ozirom na to, da je toliko masažnih točk, da si le počasi zapomniš vse in največ pripomoreš, da   večkrat ponavljaš tečaje ali predavanja. Zato se vpišem v vsak Tečaj masaže po Zoomu, ker mi to najbolj ustreza.

Edina napaka pri Mirjanih predavanjih je, da ima premalo razpisanih delavnic oz. tečajev!

Majsek

Refleksna masaža stopal je zelo prijetna izmenjava energij med maserjem in masiranim. Izmenjujejo se energije, dotiki in hkrati se masirajo točke po meridianih, kar pripelje do prijetnega občutka, razbijejo se blokirane energije in nas pripelje v ravnovesje. Tečaj pri Mirjani mi je bil všeč, ker je bil izveden na način, da si kot posameznik dobil toliko informacij in teorije enakovredno kot bi bil tečaj za terapevta. Najprej smo skozi zabavne igrice, ko smo hodili po različnim materialih spoznavali svoja čutila na podplatih. Spoznali smo postopke masaže. Vsakič si masiral in od sotečajnikov dobil masažo, tako, da si dobil občutek, kaj delaš narobe in kaj delaš dobro. Poleg natisnjenega gradiva, katerega smo prejeli, smo tudi sami na skice nog in rok vrisovali cone za masažo posameznih delov telesa, da smo cone lažje osvojili in da imamo “plonk listek” če vmes nekaj časa ne masiramo. Na tečaju je bilo vedno sproščeno in zabavno vzdušje. Sedaj v jesenskem času, ko so večeri daljši, to znanje pride zelo prav, da se znamo med seboj malo pocrkljati.

Nataša

Tečaj masaže sem obiskovala dvakrat v živo in tudi preko zooma. Mislim, da že to pove, da smo se skupaj imeli lepo in koristno. Prišla sem kot popoln laik, vendar sem se  preko tvojih nazornih  prikazov kmalu naučila nekaj enostavnih tehnik masaže rok in nog. Vse si predstavila tudi  teoretično, strokovno podprto, vendar na način, da je bilo razumljivo tudi laikom. Predvsem pa si nas s svojim prijaznim in umirjenim pristopom osvobodila strahu in nas spodbujala k pogumnim pristopom do masaže sebe ali “sošolcev” na tečaju. Seveda smo te pogosto zasipavali tudi z vprašanji o vseh mogočih zdravstvenih  težavah, ki nas pestijo in vedno si bila pripravljena svetovati. No, jaz sem v tem času imela tudi zlom zapestja in kot dopolnilo fizioterapiji mi je znanje masaže, ki sem ga pridobila na tečaju, res odlično pripomoglo k boljšemu okrevanju. Naučila si nas, kako si lahko dnevno, včasih kar mimogrede, pomagamo k boljšemu počutju, če le to ozavestimo.

Marjetka